aansprakelijkheidsverzekering

 

Wat is een “aansprakelijkheidsverzekering?”

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Alle letselschade en zaakschade worden op enkele uitzonderingen na vergoedt. U bent niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld goed verzekerd!

Wat is er niet verzekerd?!

De verzekering dekt alleen schade waar u als particulier aansprakelijk voor bent. De verzekering dekt verder geen schade aan uw eigen spullen of spullen die u leent of huurt van bedrijven. Daarnaast is de schade die u of een gezinslid aan anderen veroorzaakt met een brommer, snorfiets, auto of motor niet verzekerd.

Is deze verzekering verplicht??

De verzekering wordt vaak verward met een WA-verzekering. Het verschil tussen een WA-verzekering en een aansprakelijkheidsverzekering is dat een WA-verzekering een verplichte verzekering is en een aansprakelijkheidsverzekering niet. In Nederland is een WA-verzekering wettelijk verplicht voor de houder van een motorrijtuig maar is inbegrepen bij de autoverzekering.

Heb ik ook eigen risico?

Bij de aansprakelijkheidsverzekering heeft u geen standaard eigen risico. Maar let op! Als u niet de juiste gezinssamenstelling verzekerd, dan kan er wel eigen risico worden berekend!

Aansprakelijk gesteld voor schade….hoe nu verder met aansprakelijkheidsverzekering ?

Erken geen schuld en doe geen uitspraken of het terecht is of niet, over een eventuele schadevergoeding. Omschrijf voor de schade, met hoe en wat en liefst zo uitgebreid mogelijk. U kunt dan de schade melden bij de verzekeraar en begeleiden u in het proces.

OHRA Rechtsbijstandverzekering Bereken Premie KLIK HIER