autoverzekering vergelijken

Wat u moet weten als het gaat om autoverzekering…

Auto gekocht? In Nederland bent u als autobezitter verplicht om minimaal een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) af te sluiten. Hiermee bent u gedekt voor schade die u veroorzaakt aan anderen. Op het moment dat u de auto gebruikt zonder autoverzekering bent u dus niet verzekerd bij schade en ook strafbaar!

Goed om te weten, wat is het verschil tussen een WA en Aansprakelijkheidsverzekering?

Een WA verzekering is een verplichte verzekering als (auto)rijder, een aansprakelijkheidsverzekering is in feite een verzekering om u te dekken tegen schade welke u zelf veroorzaakt en deze is dus niet verplicht!

De juiste dekking is afhankelijk van bepaalde factoren, hierbij is de leeftijd van de auto een belangrijke factor. Echter kunnen andere factoren ook bepalend zijn in de keuze, bijvoorbeeld wanneer een auto gefinancierd is of wanneer men niet in staat is zelf eventuele schades te bekostigen.

U kunt tegenwoordig een autoverzekering telefonisch, maar ook gemakkelijk online afsluiten! U vult uw kenteken in en maakt een keuze uit een WA, WA+ of All Risk autoverzekering.

  • WA Autoverzekering – verzekert u de schade die u met uw auto veroorzaakt aan een ander.
  • WA+ Autoverzekering – verzekert u ook schade aan uw eigen auto.
  • All Risk Autoverzekering – verzekert u ook schade door vandalisme (top verzekering).

Eigen Risico

Eigen risico is een vast bedrag dat u betaalt bij elke schade. Bij WA+ en All Risk verzekering kunt u vaak kiezen uit een eigen risico van € 0, € 150 of € 300. U betaalt minder premie als u kiest voor een hogere eigen risico.

LET OP! Wij geven geen advies over verzekeringen! Wij stellen u alleen in staat de premies van verzekeraars met elkaar te vergelijken. U sluit zelf de verzekering vervolgens rechtstreeks bij de verzekeraar af!

Autoverzekering vergelijken?