geld besparen op vakantie

Besparen op je vakantie? Kan dat?!

Vertrek niet in het weekend
Ga je vliegen? Vertrek dan niet in de weekend, maar juist doordeweeks. Ticketprijzen van vliegtickets liggen in het weekend vaak een stuk hoger. Ga bijvoorbeeld van maandag tot maandag op reis, in plaats van zaterdag tot zaterdag.

Vergelijk vliegvelden
Een andere tip om te besparen, is op je vliegtickets. Check in de buurt de vluchten van andere luchthavens. De lowcost-vliegmaatschappijen, die vaak voordelige tickets hebben, vliegen bijvoorbeeld op Rotterdam of Eindhoven,  Ook de wachttijd is stuk korter, je bent binnen no-time in het vliegtuig!

Reizen in het laagseizoen
Wie nog geen schoolgaande kinderen heeft, kiest het beste voor een vakantie in het voor- of najaar. Prijzen liggen stuk lager en je ervaart minder drukte. Het weer zit dan ook vaak mee!

Overstappen loont…
Een vlucht waarbij je moet overstappen, is vaak goedkoper. Bij het boeken kun je zoeken op indirecte routes (en uiteraard ook directe) en je zult prijsverschillen merken. Je kunt ook kiezen voor een extra lange overstap waarbij je  een hotel moet boeken. Extra voordeel is dat je bezienswaardigheden kunt zien, voordat je op je eindbestemming aankomt.

Vluchten combineren
Combineer verschillende luchtvaartmaatschappijen om zo de goedkoopste prijs te vinden. Je kunt flink geld besparen door heen en terug met een andere luchtvaartmaatschappij te vliegen, of vanaf een andere luchthaven.

Reizen met openbaar vervoer 
Parkeren met de auto bij vliegvelden is een dure grap! Vergelijk eerst of het misschien voordeliger is om met de trein, bus of metro te reizen. Heb je toevallig familie of vrienden in de buurt van de luchthaven wonen? Misschien kan je je auto bij hun kwijt of vraag of ze je kunnen brengen.

Eten zelf mee nemen
Zelf eten mee nemen is altijd voordeliger dan eten bij een kiosk, restaurant of in lowcost vliegtuig. Bepaar geld door zelf je boterhammen mee te nemen!

Let op bagagekosten
Meer kilo’s in je koffers dan toegestaan? Dan moet je ook flink bij betalen. Zonde! Weeg je koffer thuis alvast op de weegschaal en houd marge aan. Kijk of je anders ook spullen in je handbagage kan doen?

Goedkope reisverzekering afsluiten
Ga je vaker op vakantie? Sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Je bent goedkoper uit, dan wanneer je voor elk trip een aparte reisverzekering af sluit.

Geplaatst op: 27 april 2018 | Geplaatst in: Vervoer