Camping cheques: Vergeet ze niet als je op vakantie gaat!

By Redactie

Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Vergeet dan zeker niet om je camping cheques mee te nemen! Deze handige betaalmiddelen kunnen je vakantie een stuk gemakkelijker en voordeliger maken. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over camping cheques en waarom ze een must-have zijn voor elke kampeerliefhebber.

Wat zijn camping cheques?

Camping cheques zijn vouchers die je kunt gebruiken als betaalmiddel op verschillende campings in Europa. Ze worden uitgegeven door organisaties zoals ACSI (Auto Camper Service International) en bieden kampeerders de mogelijkheid om hun verblijf op een camping te betalen met deze cheques. Het idee achter camping cheques is om kampeerders een voordelige en flexibele manier te bieden om te genieten van hun vakantie.

Waarom zou je camping cheques gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van camping cheques een slimme keuze is voor kampeerders:

 • Voordelig: Met camping cheques kun je vaak profiteren van aantrekkelijke kortingen op je verblijf. Campings die de cheques accepteren, bieden vaak speciale tarieven voor kampeerders die met deze betaalmiddelen betalen.
 • Flexibel: Camping cheques zijn meestal geldig gedurende een bepaalde periode, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen wanneer je op vakantie gaat. Bovendien kun je de cheques vaak ook gebruiken voor een kort verblijf, bijvoorbeeld voor een weekendje weg.
 • Veelzijdig: Of je nu van plan bent om te kamperen in Nederland, Frankrijk, Spanje of een ander Europees land, camping cheques zijn vaak geldig op verschillende campings in heel Europa. Dit betekent dat je kunt genieten van de voordelen van de cheques, waar je ook naartoe gaat.

Hoe werken camping cheques?

Het gebruik van camping cheques is eenvoudig en vereist geen ingewikkelde procedures. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen:

 1. Zorg ervoor dat je camping cheques hebt gekocht voordat je op vakantie gaat. Deze cheques zijn meestal verkrijgbaar bij organisaties zoals ACSI of online via hun website.
 2. Kies een camping die camping cheques accepteert. Dit kun je doen door de lijst met campings te raadplegen die de organisatie verstrekt bij de aankoop van de cheques.
 3. Neem contact op met de camping om je verblijf te reserveren. Vermeld hierbij dat je van plan bent om te betalen met camping cheques.
 4. Bij aankomst op de camping, overhandig je de camping cheques aan de receptie. Zij zullen de cheques controleren en het bedrag van je verblijf in mindering brengen.
 5. Geniet van je vakantie! Je hebt nu betaald met camping cheques en kunt zorgeloos genieten van je verblijf op de camping.

Waar kun je camping cheques kopen?

Er zijn verschillende manieren om camping cheques te kopen:

 • Online: Veel organisaties bieden de mogelijkheid om camping cheques online te kopen via hun website. Dit is een handige optie als je al weet waar je naartoe wilt en welke cheques je nodig hebt.
 • Reisbureaus: Sommige reisbureaus bieden ook camping cheques aan als onderdeel van hun diensten. Dit kan handig zijn als je liever persoonlijk advies wilt bij het kiezen van de juiste cheques.
 • Beurzen en evenementen: Tijdens kampeerbeurzen en andere evenementen worden vaak camping cheques aangeboden. Dit kan een leuke gelegenheid zijn om meer informatie te krijgen en direct je cheques aan te schaffen.

Conclusie

Als je van plan bent om op vakantie te gaan en te genieten van een kampeeravontuur, vergeet dan niet om je camping cheques mee te nemen. Deze handige betaalmiddelen bieden voordelen zoals kortingen, flexibiliteit en veelzijdigheid. Met camping cheques kun je zorgeloos genieten van je verblijf op verschillende campings in Europa. Dus, voeg camping cheques toe aan je inpaklijst en maak je klaar voor een geweldige kampeervakantie!

Over

Corina, een avontuurlijke en reislustige vrouw, heeft al een aanzienlijk deel van de wereld verkend. Van de bruisende straten van Tokio tot de serene stranden van de Caraïben, haar passie voor nieuwe culturen en ervaringen kent geen grenzen. Elke reis verrijkt haar met onvergetelijke herinneringen en verhalen, die ze enthousiast deelt met iedereen die ze ontmoet.