hop on hop off

Hop On Hop Off Tour!

Hop on Hop Off, oftewel City Sightseeing startte in 1999 in Sevilla (Spanje) en is al uitgegroeid tot bijna 100 locaties wereldwijd. De herkenbare rode Hop On Hop Off bussen en boten bieden een unieke manier om de belangrijkste “highlights” van een stad te zien. Sightseeing tour waar je overal op de vaste routes kunt in-/ en uitstappen. Terwijl je in de bus of boot zit worden interessante bezienswaardigheden in meerdere talen gesproken. Geniet van panoramische uitzichten langs uitgekozen routes! Je ontvangt bij je reis ook een gratis plattegrond, handig als je je eigen plan hebt, om de stad verder te verkennen. Overigens kan je deze ook op je smartphone downloaden via de “Google Playstore” of de “App Store”. Zo kun je altijd zien waar je weer op kunt stappen. Kaartjes kan je in de bus, bij sommige haltes of online kopen. Voordeel van online is dat u van te voren heeft nagedacht over een bepaalde tour.

Voordelen van Hop on Hop off, City sightseeing tour?

Bijna alle hop-on/ hop-off bussen en boten rijden langs alle bekende bezienswaardigheden die een stad te bieden heeft. In Amsterdam passeert iedere tourbus de highlights als “De Dam, Damrak, Leidseplein, Anne Frank Huis en veel meer!” Je maakt vanuit de tourbus zelf keuze welke bezienswaardigheid interessant genoeg zijn voor een vervolgbezoekje. Je kunt bijvoorbeeld ook bij een halte uitstappen, de bezienswaardigheden bekijken, een stukje door de stad lopen en bij een andere opstaphalte de bus weer oppikken. Bovendien zie je in een tourbus veel meer van de stad dan bijv. met de metro. En dankzij het “Hop-on Hop off” concept kun je ook bij een leuke restaurant uitstappen om even een hapje te eten.

Wat is het nadeel van het concept?

Bij de meeste “Hop-on Hop off” bussen en boten betaal je gemiddeld 20 tot 30 euro p.p. voor een kaartje. Zo’n tour kaartje is 24 of 48 uur geldig. Als je een OV-dagkaart zou nemen, ben je veel goedkoper uit!

Daarnaast kan het aantal stops vermoeid werken, mensen moeten steeds in-/ en uitstappen. Dit kan soms wel lang duren, waardoor de tour zelf als lang kan ervaren! De bussen rijden al vanaf s morgens vroeg en als je veel van de stad wilt zien, raad ik je aan om vroeg aan de tour te beginnen! Enjoy!

Geplaatst op: 19 juni 2018 | Geplaatst in: Vervoer