reisplanner snelste route

Reisplanner nodig? Check it!

Wat is een reisplanner?

Reisplanner kan je gebruiken om je reis op een snelle en voordelige manier in te plannen.

Reizen met het openbaar vervoer?

Reizen met het openbaar vervoer is handig en voordelig! Daarnaast ook milieuvriendelijk! De verbindingen zijn tegenwoordig goed en je kan het ook combineren met je auto of fiets.

Route ov plannen
In de resultaten wordt de meest gunstige verbinding getoond. In het systeem staan alle openbaar vervoer aanbieders. De reisplanner geeft een uitgebreide beschrijving van je route met het openbaar vervoer. Op de kaart is ook duidelijk aangegeven hoe je bijvoorbeeld van halte naar station of van station naar eindbestemming moet lopen.

Er is een mogelijkheid om direct aan te geven welke vorm van het ov je wilt gebruiken, de metro, bus, trein, tram of veerboot. In steden als Amsterdam heb je vaak meerdere mogelijkheden om met het openbaar vervoer op de plaats van bestemming te komen. De reisplanner geeft in dat geval automatisch de snelste route!

Treinplanner
Elke dag maken 1,2 miljoen reizigers gebruik van de meer dan vierhonderd treinstations. Met de treinplanner krijg je een overzichtelijk reisadvies voor je treinreis. In veel gevallen ben je met de trein net zo snel of zelfs sneller dan met de auto. Vergelijk beide opties met elkaar met de routeplanner.

Route trein + auto plannen
De combinatie van auto- en treinreis hoeft helemaal niet zo ingewikkeld of tijdrovend te zijn als vaak gedacht wordt. Er zijn namelijk meer dan vierhonderd P+R (Parkeer en Reis) terreinen waar je heel goedkoop kan parkeren om verder te gaan met de trein. Ook is het zo dat als je in de routeplanner je treinreis plant, je in het routekaartje de parkeerplaatsen kan opvragen. Zo zie je in een oogopslag waar in de buurt van jouw treinstation de P+R terreinen en goedkoopste parkeerplaatsen zijn.

Tips ov routeplannen
Je kan in de routeplanner ook een tussenstop inplannen, als je bijvoorbeeld naar het treinstation wilt wandelen, fietsen of rijden en je voor het vervolg van je route de trein pakt. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie onderweg in de trein of ander openbaar vervoer kan meenemen.

Geplaatst op: 18 juni 2018 | Geplaatst in: Vervoer