plantjes water geven op vakantie

Vakantie? Wat doen we met planten?!

Alles gecheckt…alle deuren en ramen op slot, het gas staat uit, documenten en koffers ingepakt…Oeps, de planten?! Wat doen we daarmee als we op vakantie zijn? Hoe krijgen je planten water zónder dat de buurvrouw of familielid er aan te pas hoeft te komen??

Wij bespreken een drietal handige methodes om zelf een systeem te maken, om je plantjes in leven te houden, terwijl je van je vakantie geniet!

Plastic flesje!

Iedereen heeft wel een plastic flesje in huis. Prik een gaatje in de dop en vul de fles met water. Plant de flesje ondersteboven in de grond, dichtbij de plant. Het water zal langzaam aan, in de grond druppelen!

Plastic flesje met een koordje!

Net als tip 1, maar nu zet je flesje met water rechtop in de buurt van de bloempot of op de bloempot. Gebruik een katoenen of nylon koord (water absorberend) en duw deze in het water en andere kant van de koord in de grond van de bloempot. Het water gaat nu langzaam via het koord in de bloempot.

Gebruik je badkuip!

Ben je in bezit van een badkuip? Mooi! Bedek de bodem met een matje of lange doek en doe de bad afvoer dicht.
Plaats je bloempotten in het bad en vul de bodem met water. Zo kunnen je planten zelf “kiezen” wanneer ze willen drinken. Wel een nadeel….je badkamer heeft wel daglicht nodig!

Heb je zelf een tip? Laat het ons weten!

Geplaatst op: 11 mei 2018 | Geplaatst in: Vervoer